Systemrekommendationer

Det är svårt att ge någon exakt specifikation på detta, då det mycket beror på vilka andra program och processer som är i gång på datorn. Som alltid gäller ju mer desto bättre.

Operativsystem:

ArkivDigital 2.0 beta:
ArkivDigital 2.0 beta fungerar på Windows 7, Windows 8 och Windows 10. Det spelar ingen roll om man har 32- eller 64-bitars operativsystem.

ArkivDigital 2.0 beta fungerar även på Mac OS X 10.9 eller högre och endast för 64 bitars operativsystem.

Även för Linuxdistributionerna Ubuntu 12.04 eller högre (32 och 64 bitars operativsystem) samt Fedora 21 och Debian 8.

ArkivDigital 1.5.4 och tidigare:

ArkivDigital 1.5.4 fungerar på Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 och Windows 10. Det spelar ingen roll om man har 32- eller 64-bitars operativsystem.

ArkivDigital online kan även användas på Windows 98, Windows 2000 och Windows ME, men ArkivDigital kan dock inte längre garantera funktionaliteten i programmet på dessa operativsystem då Microsoft har slutat att supporta dem.

Även Linux (32- och 64-bitars) samt Mac OS X 10.6 eller högre fungerar.

Arbetsminne:

Vi rekommenderar minst 1 GB internminne i datorn..

Att arbeta med färgbilder är mer minneskrävande än svartvita bilder och dessutom använder vi komplicerade komprimeringsalgoritmer för att minska nedladdningstiden och det kräver mycket minne. Om arbetsminnet inte räcker till så börjar datorn automatiskt att använda hårddisken som ett extra minne och den är betydligt långsammare vilket gör att allt upplevs som långsamt.

Bredband:

För att kunna använda ArkivDigital online så måste man ha bredband. För att det skall flyta smidigt så rekommenderar vi 3-4 Mbit/s i nedladdningshastighet, men det fungerar även med lägre hastigheter. Nedladdningstiderna blir dock längre vid lägre hastigheter.

Tänk på att både ADSL och Mobilt bredband skriver att de har t.ex. 7.2 Mbit/s. Detta betyder att det är den absoluta maximala hastigheten man kan komma upp i. Oftast är den faktiska hastigheten mycket lägre. Man kan oftast teckna abonnemang på olika hastigheter. Med mobilt bredband är mottagningsförhållande mycket avgörande. Det kan göra skillnad att sitta nära ett fönster eller långt in i ett rum. Du kan använda http://www.bredbandskollen.se för att testa din internethastighet.

ANTAL FÄRGBILDER

76 571 479

Mer info om våra färgbilder

  VarukorgLogin formulär