Släktforskning

När man börjar släktforska är det en hel del nya saker man behöver lära sig. Man behöver bland annat veta hur man söker i olika register, hur man hittar uppgifter i kyrkböckerna och hur man på bästa sätt sparar ner den information som man hittar om sina förfäder. Här har vi samlat några olika resurser som kan hjälpa dig att komma igång med just din släktforskning.  

Introduktion till släktforskning

Om du vill komma igång med din släktforskning kan denna onlinekurs vara en bra start. Vi kommer gå igenom grunden inom släktforskning och introduktionen innehåller bland annat:

  • Grundläggande begrepp inom släktforskningen
  • Arkiven i Sverige
  • Bygga ditt släktträd utifrån kyrkböckerna
  • Använda andra typer av arkivhandlingar för att lära känna dina förfäder
  • Organisera din släktforskning i ett släktträdsprogram

 

Onlinekurs: Introduktion till släktforskning

Exempel på släktforskning

I detta exempel kan du se hur man hittar uppgifter i de gamla arkivhandlingarna. Vi bygger ett släktträd baserat på personen Augusta Hall från Älvsbacka församling i Värmland.

Onlinekurs: Exempel på släktforskning - Augusta Hall

Släktforskningskurs med våra samarbetspartner

Om du är nybörjare är en grundläggande släktforskningskurs hos ett studieförbund eller en annan kursarrangör ett bra sätt att komma igång med din egna släktforskning. ArkivDigital har ett välutvecklat samarbete med flertalet kursarrangörer. Kolla in kursutbudet på din ort hos följande kursarrangörer:


Även en del lokala släktforskarföreningar arrangerar kurser inom släktforskning, du kan läsa mer om det hos Sveriges släktforskarförbund.

Om du som kursledare vill använda Introduktion till släktforskning eller Augusta Hall, så finns möjlighet att ta del av bilderna i en Pdf version. Tag kontakt med oss, så skickar vi över detta och lite annan information. Skriv gärna lite information om vilket sammanhang.

ANTAL FÄRGBILDER

86 898 562

Mer info om våra färgbilder

  VarukorgStarta programmet