Övriga volymer

Som släktforskare behöver man ofta använda andra typer av handlingar än kyrkoböckerna, bouppteckningarna, mantalslängderna, domböckerna och militära rullorna.

 

ArkivDigital har och kommer att fotografera andra typer av spännande handlingar. I dessa handlingar kan du hitta mer om dina förfäder. Vi har många kategorier av handlingar och nedan beskrivs några av dessa. Läs också vidare på länssidorna genom att klicka på länet i listan till höger för att se speciella typer av handlingar som endast finns för detta län.

Sjömanshus

Sjömanshusens handlingar gör att man kan följa sjömän och fartyg.

Söktips i ArkivDigital online: sjömanshus

Frigivna fångar 1876-1910

1876 började man att fotografera alla grövre brottslingar när man släppte dessa fri och sedan spred man dessa bilder för att hålla koll på eventuella återfallsförbrytare.

Söktips: Börja med att söka i register på vår hemsida och sedan sök Kriminalpolisen i Malmö i ArkivDigital online.

Äktenskapsmål

Äktenskapsmålen innehåller allt som har med äktenskapet att göra, d.v.s. saker som prästen inte själv kan lösa. Det kan vara kusingiften, bråk i äktenskapet eller skilsmässor.

Utvandrade personer

Poliskammarens handlingar om utvandrade personer (Göteborg 1869-1935, Malmö 1874-1939, Stockholm 1869-1940).

Söktips i ArkivDigital online: poliskammare

Katekismilängderna

Katekismilängderna finns för Skåne, Blekinge, Halland och vissa delar av Småland. Dessa brukar vara från tiden innan husförhörslängderna (slutet av 1600-talet och 1700-talet). Dessa är en bra ersättning för husförhörslängderna.

Söktips i ArkivDigital online: För Skåne, Blekinge och Halland, se respektive församling och för Småland sök Domkapitlet i Växjö.

Släktnamnsregister

För hela Landsarkivet i Göteborgs område har man tagit fram speciella släktnamnsregister över alla som nämns i kyrkböckerna som inte har efternamn som slutar på -son och -dotter. Detta är oftast från äldsta tid till 1800. Detta är en ypperlig hjälp om man letar efter personer eller släkter som har flyttat.

Söktips i ArkivDigital online Släktnamnsregister.

ANTAL FÄRGBILDER

81 412 681

Mer info om våra färgbilder

  VarukorgStarta programmet